Малки СРЕЩУ големи кораби

Малки срещу големи кораби? Какви са преимуществата и на двата вида? По-надолу ще ви дам някои насоки, които да имате предвид при избора си на круиз следващия път, въпреки, че за всеки влак си има пътници, а също и за всеки круиз.

Преимущества на малките кораби

Това, което за някои може да е досадно, визирам често да срещате едни и същи хора на борда, за други е страхотна възможност за нови приятелства. В крайна сметка като сме тръгнали да пътуваме и все  си говорим със същите хора, с които всеки ден живеем, няма шанс да понаучим нещо ново за живота на другите хора. А аз вярвам, че от всеки има какво да се научи. Толкова интересни истории съм чувала от пасажери, които срещам на борда за първи път, че дори понякога са ми по-интересни и от спектаклите в театъра.

Самата обстановка на малките кораби и интимността на обществените зони са предпочитани от романтиците. Тук тълпи от хора няма и на такъв круиз няма да ви се наложи да чакатe на опашка пред бюфета или да си намерите свободен шезлонг на откритата палуба. Персоналът е по-малко, съответно всички се познават, по-сплотени са и това рефлектира положително върху качеството на обслужване.

Понеже на малкия кораб няма как да има много активности, тук акцентът са екскурзиите. И наистина, малките кораби са с по-добри маршрути от големите. И не само – заради конструкцията си малкият кораб може да влезе на пристанища, в които големият не може. Това гарантира ексклузивни екскурзии на не толкова известни туристически места: чудесен избор за любители на приключения извън отъпкания път.

Преимущества на големите кораби

Ако сте фен на Мастършеф и обичате да експериментирате с храната, големите кораби предлагат голямо разнообразие от опции за хранене. Може да сменяте не само обстановката, но и да опитате различни кухни. Редувайте суши с италианска и тепаняки с френска, изберете обяд на закрито или организирайте романтична вечеря на открито. Дори и да трябва да платите допълнително за специализираните ресторанти, ви съветвам да го направите. Първо защото цените са много изгодни и второ защото кухнята им наистина е на ниво. В следващ пост ще ви представя някои от мастър шефовете от световно ниво, които изготвят менютата на круизните кораби.

Друго преимущество на големите кораби е разнообразието от забавления и активности. Сцена с ледена пързалка и спектакли от Бродуей, картинг писти, висящи пътеки над морето, аквапаркове и концерти, детски кътове-за това си трябва място. И не само – струва и пари да се поддържа и съответно трябват повече пасажери, които да го купуват. Определено разнообразяват круизите, особено по-дългите. Препоръчвам ви предварително да си набележите какво искате да видите или посетите на кораба и да го резервирате.

Екологичен туризъм-новата тенденция при проектирането на круизни кораби е те да използват чисто екологично гориво LNG. Към момента това се прилага само при големи кораби и времето ще покаже дали се планира и при малките.

Комфорт на пътуването: при вълнение колкото по-голям е морският съд, толкова по-малко се усеща люлеенето.

Надявам се с тези насоки да съм направила очакванията ви реалистични. Малки срещу големи кораби е съревнование на предпочитания. Но каквото и да изберете, дали круизът ви ще е фантастичен, зависи само от вас!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button