Храна и круизи

Всяка година милиони туристи избират да пътуват с круиз заради храната. Известна с разнообразието си от вкусове и качеството на продуктите, храната придава на морското ви приключение допълнително удоволствие. А питали ли сте се кои са хората, които стоят зад това? Разбира се в корпорации за милиарди долари, каквито са круизните компании, няма нищо случайно и всеки шеф-готвач е внимателно подбран.

Oceania Cruises

Роденият във Франция Жак Папен е работил за няколко държавни глави преди да се премести в САЩ. Освен, че е автор на 25 кулинарни книги и водещ на много телевизионни програми за готвене, той е и изпълнителен кулинарен директор на Oceania Cruises като участва в изготвянето на всички  менюта по корабите на тази круизна компания. Почеркът му може да бъде открит в ресторантите с неговото име Jacques на борда на Oceania Riviera и Oceania Marina. Менюто му може да се похвали с френски ястия като патешки гъши дроб, салата от омари и хайвер, тартар от сьомга, ескарго, суфле от козе сирене и др.

Royal Caribbean

Джейми Оливър храна и круизи

Шеф Джейми Оливър работи с Royal Caribbean от 2014 година и има 6 ресторанта на някои от корабите на бранда. В неговият хитов ресторант Jamie’s Italian кухнята е все едно сте в италианско семейство на село. Тук върху дървени дъски ще ви бъдат сервирани сушени меса, италиански сирена и кисели краставички, паста и ризото, диви гъби и лазаня.

За Royal Caribbean работи и носителят на наградата „Джеймс Биърд“ Майкъл Шварц, който отговаря за менютата на „150 Central Park“. Mоже да ги намерите на корабите Oasis of the Seas, Allure of the Seas и Harmony of the Seas.

MSC Cruises

Рамон Фрейкса храна и круизи

Жан Филип Мори е френски шоколатиер, коронован за най-добър сладкар във Франция. Той предлага изящни творения на гостите на MSC Meraviglia, Bellissima, Grandiosa и Virtuosa. Шоколади, крепчета и сладолед: всички прясно приготвени на борда.

Световноизвестният испански готвач Рамон Фрейкса ( с 2 звезди Michelin) работи с MSC от 2017 г. Може да се насладите на неговите ястия, разкриващи вкусни тайни истории в смели комбинации от традиционни средиземноморски вкусове и авангардни иновации.

Costa Crociere

Бруно Барбиери храна и круизи

Италианският шеф-готвач, ресторантьор и телевизионна звезда Бруно Барбиери е човекът, който се грижи пасажерите на Costa да са добре нахранени. На 18 години се качва на круизен кораб като трети готвач и от там кариерата му бележи възход до достигане на общо 7 звезди Michelin. Цяла Италия познава лицето му от участието му като жури в MasterChef Италия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button