Круиз "Сейшели, Мадагаскар, Оман и ОАЕ от Мавриций"

26.01-13.02.2025 | София-Мавриций-Реюнион-Мадагаскар-Сейшели-Оман-Дубай-Абу Даби-Доха-София

ПРОГРАМАТА

Ден 1 | 26.01.2025 София

Полет от София с прекачване.

Ден 2 | 27.01.2025 Полет до Порт ЛуисМавриций

Прекачване за следващ полет. Кацаме в Мавриций сутринта. След топло островитянско посрещане на летището ще се отправим към хотела за кратко освежаване и релакс. Денят може да бъде съчетан с посещение на екопарк Казелаприключенски свят. Казела е една от най-посещаваните атракции в Мавриций. Представлява огромен парк на открито, където по време на сафари ще срещнете антилопи, бял носорог, зебри. Потопете се в дивото в компанията на импали, орикси и други. Нощувка в хотел.

Ден 3 | 28.01.2025 Маврицийс катамаран до ов ИлоСерфс.

На изток от Мавриций се намира остров Ile aux Cerfs със запазени бели пясъчни плажове. Катамаранът ще ви очаква на кея на Trou d’Eau Douce, откъдето ще отплавате по спокойните води на найголямата лагуна в Мавриций. По пътя към водопада Grand River ще спрете за кратко за плуване в кристалните води на океана преди да се качите на малка лодка, с която ще се приближите до самия водопада. На остров Ile aux Cerfs сме предвидили вкусен барбекю обяд. Независимо дали ще изберете да седнете на плажа или да се разхождате из острова, гарантираме, че ще ви е приятно и релаксиращо.Разполагате и с опционални активности като парасейлинг, подводни разходки и т.н.

Ден 4 | 29.01.2025 Маврицийдо Земята на седемте цвятаШамарел и кратерното езеро Ганга Талао

В днешния ден ви предлагаме екскурзия из Южната част на Мавриций, която се счита за най-дивата и най-природната част от острова. Тази екскурзия ще започне с посещение на спящият вулкан Trou aux Cerfs, от където ще може да се насладите на гледка към градчето Curepipe от птичи поглед. Следващата ни спирка ще е езерото Ганга Талаократерно езеро на около 550 метра надморска височина, след което ще се повозим сред пищна зеленина докато стигнем Национален парк Black River Gorges. Там ще посетим Земята на седемте цвята Шамарел и ще се насладим на това природно чудо. Екскурзията завършва на наблюдателната площадка Шамарел, от която ще може да наблюдаваме невероятния пейзаж на западното крайбрежие на Мавриций. Качване на кораба. Отплаваме в 20:00.

Циркус Салазие, остров Реюниoн

Ден 5 | 30.01.2024  ов Реюниoн. До циркуса Салази и семейната плантация за бурбонска ванилия

Следващата спирка на вашия круиз е остров Реюнион. Отправяме се към източната част на острова, където се намира цветният храм Пти Базар. Храмът е емблема на индуистката религия и е посветен на Шри Муруга (посещение отвън). В този район расте и Бурбонската ванилия (Бърбън ванилия), за чиято история ще научим при посещение на семейна ванилова плантация. Благодарение на тропическия климат, островите в Индийския океан бързо се покриват с ванилови насаждения. Само остров Реюнион допринася с  3/4 от световното производство!

След това ще навлезем в Салази – най-големият, най-зеленият и най-влажният от трите циркуса на острова. Представлява вулканична калдера. Целият циркус е обявен от UNESCO за световно наследство, заради облика му на внушителна градина от зеленина и водопади. След креолски обяд  в селцето Хелбург се връщаме обратно към Сен Дени, за да усетите атмосферата на главния град на Реюнион и да видите основните забележителности. Престой на кораба в пристанище Поан де Гале от 07:00 до 18:00 часа.

Ден 6 | 31.01.2025 Между морето и небетоден на плаване

Лемур от остров Носи Комба, Мадагаскар

Ден 7 | 01.02.2025  Мадагаскар. До острова на Лемурите и плуване сред коралите на морски резерват Таникели.

Носи Бе или Големият остров е само отправна точка в днешното ни приключение. От пристанището ще вземем лодка, с която ще стигнем до Носи Комба-Островът на Лемутите. Акостираме на плажа на село Ампангоринана. Тук местните са направили “улица” на занаятите, която ще ни отведе до частния парк за лемури. Като четвъртият по големина остров на земята, който защитава впечатляващ набор от диви животни и най-голямото биоразнообразие на планетата, атракциите на Мадагаскар се крият главно в неговите национални паркове. В днешния ден ще посетим морски национален парк Носи Таникели. Носи Таникели има грандиозен коралов риф, който е като истински аквариум, пълен с корали. На острова може да плажувате, а също тук ще имаме вкусен обяд с риба от Индийския океан. На плажа ще може да направите масаж или да нарисувате лицето си като африканските жени.

Корабът ще е акостира на пристанището на остров Носи Бе с престой от 09:00 до 17:00 часа

Ден 8 | 02.02.2025 Между морето и небетоден на плаване

Ден 9 | 03.02.2025 Сейшелиостров Махе. До костенурките от остров Мойен и шнорхелинг във водите на морски резерват Сен Ан

През 1962 г. Брендън Гримшоу прави нещо, за което много от нас само мечтаят: той купува тропически остров. Остров Мойен се намира на 4,5 км от северния бряг на Махе, най-големият  остров от Сейшелския архипелаг. Необитаем, див и забулен с легенди за пиратски съкровища,  Мойен очарова Гримшоу, който по-късно започва да го заселва с ендемични палми, птици и гигантски костенутки, превръщайки го в най-малкия национален парк в света. Ще имате възможност да плувате сред чистите води на национален морски резерват Сен Ан (Света Ана), да храните рибки или да плажувате. Националният парк включва 6 малки острова, някои от които ще посетим с лодка.

В днешният ден вашият круиз има спирка на пристанище Виктория с престой от 10:00-23:59.

Ден 10 | 04.02.2025 Сейшелиостров Ла Диг. Найголямата ядка в света Коко де Мер и плаж Анс Сорс ДАржен

Известен с това, че е един от най-фотографираните плажове на планетата, Anse Source d’Argent е гледка, която трябва да се види. Неговите ослепително бели пясъци са покрити от плитки изумрудени води, на фона на черни гранитни камъни. Целият този контраст е под сянката на извиващи се кокосови палми, под които може да плажувате. Anse Source d’Argent е част от L’Union Estate, имение, в което се помещават кокосова плантация и преса за масло. На острова може да се предвижвате пеша, с колело или туристически автобус.

Рядко круизите имат в маршрута си остров Ла Диг, въпреки че той се слави като най-красивия Сейшелски остров. Вашият кораб ще бъде на рейд пред самия него от 07:00 до 17:00.

Ден 11, 12 и 13 | от 05-06-07.02.2025 Между морето и небетодни на плаване

От екзотичните острови в Индийския океан вашият круиз ще ви пренесе в Персийския залив и неговите пустинни диаманти Маскат, Дубай, Абу Даби и Доха.

Ден 14 | 08.02.2025 Маскат, столицата на кралство Оман

Близо до пътя, водещ към сърцето на столицата Маскат, се намира Голямата джамия на Султан Кабус. Подът на молитвената зала на джамията е покрит с цял персийски килим, съставен от 1700 милиона възела, чиято изработка е отнела около 27 месеца, покриваща площ от 4200 квадратни метра и тежаща 21 тона. След джамията ще посетите музеят Баит Ал Зубаир. Музеят е център за наследство и култура и е финансиран от своите основатели, семейство Zubair. Той съхранява една от най-големите културни колекции в страната и служи като истински прозорец към богатото наследство на Оман. Преди да се върнем на кораба, ще спрем пред двореца АлАлам, за да му се полюбуваме (само отвън) около входа и градините му. Известен още като Двореца на знамето, той е церемониалната резиденция на султан Кабус, в сърцето на стария Маскат.

Корабът стои на пристанище Мина Кабус от 10:00 до 19:00.

Ден 15 | 09.02.2025 Дубай, ОАЕ

Днес може да се възползвате от някои активности като посещение на най-голямата градина с естествени цветя в света Miracle Garden или сафари в пустинята с джипове 4х4 и вечеря с шоу програма. Вечероятно вече сте били в Дубай, но градът винаги има с какво да ви изненада.
Корабът акостира в 13:00 и остава в пристанището до 20:00 часа на следващия ден.

Ден 16 | 10.02.2025 Дубай, ОАЕ

Отправяме се  към мега проекта „Дубай Марина”, където ще видим най-високата жилищна сграда в света „Princess Tower”, както и усуканата на 360 градуса “Cayan Tower”, докато си правим снимки с модерните и луксозни яхти, пуснали котва в Марината. Турът ни продължава към „осмото чудо на света”: изкуственият остров „Палмата”. Ще може да го видите отвисоко от новата наблюдателна площада The View at the Palm. След това продължаваме към друг от символите на Дубай „Арабската Венецеия” Madinat Jumeirah. Комплексът ще Ви даде възможност да се потопите в арабска атмосфера, а снимките, които ще си направите тук ще са като от картичка. Вашият екскурзовод ще Ви заведе и до мястото, откъдето стават най-хубавите снимки към емблемата на Дубай: свръхлуксозния хотел „Бурж Ал Араб“. Нашият тур ще  продължи през един от най-скъпите райони в Дубай: „Джумейра“, където ще видите къде живеят местните жители и луксозните им къщи. Пътят ни ще премине през най-големия булевард на града Шейх Зайед и Финансовия център. Отплава в 20:00.

Ден 17 | 11.02.2025 Абу Даби, ОАЕ

Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи. Ще имате възможност да посетите Бялата Джамия, най-голямата джамия в страната и може би най-красивата в света. Продължаваме през най-скъпият район на града „Ал Батийн”, където се намира и старият президентски дворец, преди да достигнете новия дворец на Шейха “Qasr Al Watan.” Ще имате възможност да се докоснете от близо до уникалната архитектура и лукс на двореца, да посетите заседателната и балната зала и да разгледате емблематични вещи от личната колекция на Шейха. 

А ако вече сте били в Абу Даби, препоръчваме да посветите повече време на увеселителния парк Ферари свят или да посетите супермодерния музей Лувър.

Ден 18 | 12.02.2025 Доха, Катар

Когато се събудите, корабът ще е акостирал в пристанището на Доха. Вашият круиз приключва тук. Ще се настаним в хотел, а който иска може да се присъедини към екскурзия, по време на която ще посетите един от най-старите пазари в Катар – сук Уакиф. Потопете се в лабиринт от алеи с кафенета и безброй магазинчета за платове и захаросани сладкиши. Тук е и пазарът за ловни соколи, от където бедуините са купували тази ценна за тях птица. След Сук Уакиф обиколката продължава през крайбрежния булевард Корниш до културното селище Катара. На това оживено място миналото, настоящето и бъдещето се вплитат в едно чрез невероятната атмосфера на театри, концертни зали и художествени галерии. Накрая ще стигнете до изкуствения остров, наречен Перлата Катар, за фото пауза. Нощувка в хотел.

Ден 19 | 13.02.2025 ДохаСофия. Прибиране у дома.

Ранен трансфер до летището за полет Доха-София.

Цени и видове настаняване за круиз

Цени на човек на база двойно настаняване за целия пакет:
 

във вътрешна каюта без прозорец:  6490 лева;
в каюта с люк: 7090 лева
в каюта с прозорец: 7360 лева
в каюта с балкон: 9170 лева

Цените важат до изчерпване на контингентите или до промяна на цените на елементите по пътуването и подлежат на препотвърждаване.

Цената включва

✓Двупосочни самолетни билети за полети София-Мавриций с прекачване и София-Доха директен с по 1 бр. голям чекиран багаж и 1 бр. малък ръчен;
✓2 нощувка в хотел в Мавриций, 4 * със закуска
✓ 14 нощувки на круизен кораб Norwegian Dawn в избрания вид каюта  с пристанищни такси на база пълен пансион на кораба: кафе, обяд, вечеря; ползване на басейни, шезлонги, кърпи за баня, фитнес, джакузи, библиотека, дискотека, спектакли в театъра.
✓1 нощувка в хотел в Доха, 4* без закуска
✓ преводач-представител на Тара Турс при 10 записани
✓медицинска застраховка за помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро от Евроинс
✓Трансфери летище-хотел-пристанище-летище

Цената не включва

-такса обслужване на кораба по 20 USD на ден на човек-заплаща се на борда
-Бреговите екскурзиите по маршрута, описани в програмата. Екскурзиите са по желание и ще се осъществат при поне 10 записани. Осъществяват се от лицензирани екскурзоводи на български език или с превод от водача. Екскурзиите в програмата, както и последователността им са примерни и могат да претърпят промени. 
-Доплащане Медицинска застраховка за лица над 65 г.
-Препоръчителна застраховка Отмяна на пътуване с ковид покритие. Агенцията работи с ЗК Евроинс.
-Пакет напитки и интернет Free at Sea за кораба, Спа процедури
-Виза за Катар-около 50 лева

Медицински изисквания и визов режим

Няма изискване за задължителни ваксини по маршрута. Има препоръчителни за жълта треска.
Гостите ще направят виза за Катар при влизане в Доха на пристанището. Цена около 50 лева.
Гостите трябва да пътуват с международен паспорт с валидност поне 6 месеца след приключване на пътуването.

Условия за провеждане и резервация

Няма изискуем минимум туристи за провеждане на програмата.

За записване е необходимо да се свържете с нас на телефон 0877760420 или на info@taratours.bg, за потвърждаване на цените и наличностите.

Платим депозит при сключване на договора : 2000 лева на човек.
До 01.09.2024: доплащане до 50%.
До 01.12.2024: доплащане до 100%.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността, с цел оптимизация на програмата.

Call Now Button