Круиз "Канарски острови и Мадейра-до земите на вечната пролет"

11-20.11.2024 | София-Тенерифе-Фуертевентура-Лансароте-Гран Канария-Мадейра-Тенерифе-София с AidaCosma.

Круиз "Канарски острови и Мадейра"-ПРОГРАМАТА

Ден 1 | 11.11.2024 СофияТенерифе

Полет от София до Тенерифе с прекачване в Мюнхен и разписание 06:05-07:10/08:20-12:20.

Следва трансфер до хотел на остров Тенерифе, настаняване. Възможност за посещение на старата столица Сан Кристобал де ла Лагуна, заедно с водача на групата и разходка из Санта Круз с шопинг в безмитната зона на града. В Сан Кристобал де ла Лагуна ще намерите сгради с историческа стойност, тъй като това е първата столица на Канарските острови.  Тук са били разположени първите военни, религиозни и граждански институции. Много сгради са построени с богатството, натрупано от нарастващата търговия на острова с Новия свят. През 1999 г. градът е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното наследство.

 Нощувка в хотел.

Ден 2 | 12.11. 2024 Санта Круз, Тенерифе-Канарски острови

Възможност за екскурзия до вулкана Тейде (3718 м). Това е не само най-високата точка в Испания, но и от всички земи насред Атлантическия океан. Вулканът Тейде се смята за третия най-висок вулкан в света, измерен от основата на океанското дъно. Последното му изригване е през 1909 г. Обявен е за световно наследство от ЮНЕСКО и местните го смятат за свещена планина.

Ден 3 | 13.11.2024 Тенерифекачване на кораб AidaCosma

Възможност за посещение на парка Лоро – най-добрата съвременна зоологическа градина в света. Посветена е на опазване не само на животни, а и на много видове растения, сред които орхидеи, палми и т.н. Качване на кораба. Отплава в 22:00.

Ден 4 | 14.11.2024 Пуерто де Росарио, ов Фуертевентура-Канарски острови 09:00-21:00

Канарските острови се намират в Атлантическия океан. С около 110 000 жители Фуертевентура е вторият по големина и най-слабо населен остров в архипелага. Главен град е Пуерто дел Росарио с около 38 000 жители. Очаква ви лежерен ден за разходка и шопинг в Коралехо.

Ден 5 | 15.11.2024 Аресифе, ов Лансароте 01:00-19:00

Отправяме се към южната част на острова, към Национален парк Тиманфая. Причудливи кратери, потоци от лава и полета от пепел са смесени тук в почти нереалистичен лунен пейзаж, образуван по време на последното изригване през 18 век. На кратера Ислоте де Хиларио ще усетите и видите все още съществуваща активност под земята. А в ресторанта Ел Диабло я използват, за да приготвят “пиле на вулкан”.

Продължаваме към долината Ла Херия, където се отглежда известното грозде Малвазия, а след това и до най-впечатляващата гледка на острова-Мирадор дел Рио. Тук има кафене на 500 метра височина за наблюдение на близкия остров Ла Грасиоса. 

Ден 6 | 16.11.2024 Лас Палмас, Гран Канария-Канарски острови 05:00-22:00

Открийте културното наследство и естествената красота на Гран Канария и нейните цветни градове. Ще посетим банановата плантация в Арукас и ще опитаме  някои местни специалитети! След това ще посетите Градините на Маркиза. Тази ботаническа градина има стотици видове тропична и субтропична растителност, а околоезерцата и алеите й се разхождат пауни. От там потегляме към живописното село Терор, където колониалните сгради красят булеварда на града. Насладете се на пешеходна обиколка и малко свободно време преди да се върнем обратно на кораба.

Ден 7 | 17.11.2024 Ден на плаванемежду морето и небето на борда на AIDACosma

Ден 8 | 18.11.2024 Фуншал, Мадейра, 06:00-23:58

Днес ще се насладите на гледка към долината на река Нунс от наблюдателната площадка Ейра до Серадо (1095 метра н.в. ). След това ще се отправим към нос Кабо Жирао. Кабо Жирао е най-високата крайбрежна скала (нос) в Европа и втора по височина в света (580 м). Гледката през стъклената наблюдателна площадка е изумителна. 

От там ще отидем до близкото рибарско село Камара де Лобос (или Рибейра брава), където може да обядваме или да пийнем местна алкохолна напитка. При връщането си във Фуншал ще се насладим на божественото разнообразие и вкусове на плодовете на остров Мадейра, направо на селскостопанския пазар, след което ще имате време за лека разходка под палмовата сянка  на улиците на Фуншал.

Ден 9 | 19.11.2024 Плаване

Ден 10 | 20.11.2024 Тенерифе, 05:00-София

След напускане на кораба ще бъдете трансферирани до летището за полет до Тенерифе-Мюнхен-София на АК Луфханза и разписание: 13:15-19:05/19:55-22:45.

*Всички часове са в местно време. 

Цени и видове настаняване за круиз

"Канарски острови и Мадейра - до земите на вечната пролет"

Цени на човек на база двойно настаняване за целия пакет:
 
във вътрешна каюта без прозорец:  3590 лева
в каюта с прозорец: 3990 лева;
в каюта с балкон: 4190 лева.

Цената включва

самолетни билети за редовни полети на AK Lufthansa с прекачване София-Мюнхен-Тенерифе и Тенерифе-Мюнхен-София с включен багаж 1 брой куфар и 1 брой ръчен багаж;
-2 нощувка със закуска в хотел в Тенерифе, 4*;
Круиз 7 нощувки на кораб AidaCosma според избрания вид каюта на база all-inclusive по време на хранене в бюфет ресторантите на кораба (бира и вино);
-по 2 бутилки минерална вода на ден на каюта;забавления на борда на кораба – театър с различни постановки всяка вечер, Фитнес център с най-съвременно оборудване
-такса обслужване на кораба; 250 MB интернет на кораба.
-Всички трансфери по програмата
-Медицинска застраховка Травълър от Евроинс с покритие 10 000 евро на човек
Представител на туроператора от България.

Цената не включва

-Екскурзиите по маршрута и входните такси по обектите по програмата: екскурзиите са по желание и ще се осъществат при поне 10 записани. Осъществяват се от лицензирани екскурзоводи на български език или с превод от водача. Екскурзиите в програмата са примерни и могат да претърпят промени. Заплащат се предварително.
-Доплащане Медицинска застраховка за лица над 65 г.
-Препоръчителна застраховка Отмяна на пътуване с ковид покритие. Агенцията работи с ЗК Евроинс.
-Интернет и телефонни разговори на кораба и напитки по време на круиза, освен посочените по-горе.

"Канарски острови - до земите на вечната пролет" | Медицински изисквания и визов режим

Няма изискване за ковид тестове и ваксини за този круиз.

Визов режим: за това пътуване не е необходима виза. Необходимо е да имате валидна лична карта.

Програмата е подходяща за лица с намалена подвижност, освен при някои екскурзии, които ще бъдат изрично упоменати.

"Канарски острови - до земите на вечната пролет" | Условия за провеждане и резервация

Няма изискуем минимум туристи за провеждане на програмата.

За записване е необходимо да се свържете с нас на телефон 08777 60420 или на info@taratours.bg, за потвърждаване на цените и наличностите.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността, с цел оптимизация на програмата.

Тара Турс е лицензиран туроператор със сключена застраховка Отговорност на Туроператор към ЗК Евроинс.

Call Now Button