Круиз “Япония и Южна Корея с Киото - във вишнев цвят"

30.03.2025-19.04.2025 | София-Истанбул-Инчеон (Южна Корея)-Сеул-о-в Чеджу-Пусан-Каназава (Япония)-Акита-Сапоро-Хакодате-планината Фуджи-Осака и Нара-Химеджи-Нагоя-Йокохама-Токио-Киото-Осака-Истанбул-София

Круиз “Япония с Киото и Южна Корея" - във вишнев цвят

Ден 1 | 30.03.2025 СофияИстанбул

Вечерен полет от София до Истанбул в 21:10, каца в 22:40.

Ден 2 | 31.03. 2025 ИстанбулИнчеон (Южна Корея)

Прекачване в 01:50 местно време за полет до Южна Корея. Каца в 17:40 местно време. От летището в Инчеон ще бъдете трансферирани до хотел в Сеул. Настаняване и нощувка в хотел в центъра на Сеул..

Ден 3 | 01.04.2025 Сеул, Южна Корея. Нощувка в хотел.

Сеул безстрашно проправя път към бъдещето, като същевременно вярно съхранява своето гордо минало. Той е един от водещите глобални столици, високотехнологичен град и дом на Samsung, LG и Hyundai-Kia, кей-поп културата (BTS) и нашумялата корейска козметика. 

В днешния ден ще посетим Кьонгбоккунг, най-големият от 5-те двореца в града, чието име означава „Дворецът, благословен от великите небеса”. Тук може да видите церемонията за смяна на караула и да се запознаете с живота, културата и обичаите на Южна Корея от времето на династията Чосон, последната преди японската окупация. Другият обект от обиколката ни е телевизионната кула „Намсан“, наречена на името на планината, на която се намира. Близо до нея е стария град на Сеул“Намсангол Ханок“. Тук може да видите къщите ”ханок”, да се облечете в традиционно корейско облекло “ханбок” или да научите как се прави кимчи. Разходете се по Миеондонг меката на шопинга, уличната храна и кафенетата. 

Ден 4 | 02.04.2025 СеулИнчеон. Качване на кораба

Свободен ден за посещение на още атракции в Сеул или за разкрасителни процедури с корейска козметика. Следобед се отправяме към круизния терминал в Инчеон, където започва нашия круиз.

Ден 5 | 03.04.2025 ов Чеджу, Южна Корея, 12:00-20:00

Остров Чеджу, се намира югозападно от Корейския полуостров и е най-голямата туристическа дестинация на Корея. Целият остров е определен като специална туристическа зона. Всяка година около 8,7 милиона души от Корея и чужбина посещават този завладяващ остров с размери 73 км на 31 км. Остров Чеджу печели тройната корона на ЮНЕСКО, тъй като е обявен за световно природно наследство, глобален геопарк и биосферен резерват, както и за едно от новите седем чудеса на природата.
Запознайте се с прочутите жени-русалки хеньо (Нематериално културно наследство на човечеството,  ЮНЕСКО).  Хеньо е общност от жени гмуркачи, много от които са в златните си години-около 80. Те се гмуркат за морски дарове на дълбочина до 10 метра под повърхността без помощта на кислородни бутилки. Ще посетите и Spirited Garden, най-голямата в света градина за бонсай, много от които са разположени сред черни вулканични скали с цитати от корейската поезия.

Ден 6 | 04.04.2025 Пусан, Южна Корея

Следвашата спирка от круиза е вторият по големина град на Южна Корея-Пусан. Престоят  на кораба днес е полудневен  и без да губим време започваме от храма „Дворец на Дракона”. Този древен крайбрежен храм се е превърнал в една от най-посещаваните атракции на Пусан през последните години. Повечето от будистките храмове в Корея са разположени в планините, но храмът Haedong Yeongungsa се намира до морето. Продължаваме с  най-големия рибен пазар в Корея – Джагалчи. Такова разнообразие от морска храна не може да намерите никъде другаде в страната. Разгледайте това изобилие, а защо не и да пробвате нещо, приготвено на място. Престой на кораба 07:30-13:00.

Ден 7| 05.04 2025 Каназава, Япония

Каназава е разположен на Японско море и е един от най-важните центрове за култура и изкуство през периода Едо. Името Каназава буквално означава “блато от злато” и днес градът доставя 99 процента от златното листо-традиционен японски занаят, с който ще имаме възможността да се запознаем тук. 

Ще посетим замъка Каназава с градините Кенрокуен. Те са класифицирани като една от „трите най-красиви пейзажни градини в Япония“. Името Кенрокуен означава „Градина на шестте идеала“: простор, уединение, неестественост, древност, изобилие от вода и широки гледки, които според китайската теория за ландшафта са шестте основни атрибута, които съставляват перфектната градина. 

Ще се потопим в начина на живот на самураите с разходка по тесни улички в Самурайския квартал Нагамачи. Преди да се върнем на кораба, местен занаятчия ще ни запознае с Кага Юзен – техника за рисуване на кимоно от 17-ти век, възникнала в Каназава. Престой на кораба 07:00-17:00.

Ден 8 | 06.04.2025 Акита, Честта на самурая и Дзен медитация, 09:00-17:00

От Акита ще поемем към вътрешността на острова, където се намира крепостния град Какунодате. Като град на самураите, той съществува още от XVII век и често е наричан “Малкият Киото”. Някога в самурайския квартал са живели около 80 семейства. Тук може да се разходите около къщите им, разположени на криволичещи улички, отрупани с разцъфнали черешови дървета. Някои от тях са отворени за посещение и можете да видите оръжията им, кимоно или да се облечете в ризница. В близост до градът на самураите се намира будистки храм, където ще поговорим за  основите на медитацията: поза, дишане и нагласа на ума. Може би се чудите какво общо имат самураите и будизма? Но без преувеличение може да се каже, че духът на самурайското бушидо има за цел да достигне състоянието на дзен. Ако остане време, ще спрем за кратко край красивото синьо езеро Тазава, преди да се върнем на нашия кораб в Акита. 

Кинкакоджи-Златният павилион в Киото

Ден 9| 07.04.2025 Сапоро (от Отару), 10:00-19:00

Ден 10 | 08.04.2025 Хакодате, 09:00-19:00

Днес нашия круиз акостира в Хакодате. Поемаме към звездовидния парк Goryokaku. Нацъфтелите вишнови дървета и зеленината наоколо създават нежен фон за високата кула на парка. Следваща спирка е ботаническата градина на Хакодате и горещия извор Юнокава. Когато през зимата вали сняг, в горещите извори идват маймуни в търсене на топлина. Сигурно сте виждали снимки на забавните курортисти, блажено отпуснати в онсена на топло. Ще се преминем през района на Мотомачи и ще се насладим на гледката към пристанището, сгради в западен стил, църкви и древни архитектури. Потопете се в елегантното и живописно пространство на този район. След това ще посетим склада от червени тухли Канемори. Тук се намират различни ресторанти и магазини, които в края на епохата Едо са били отворени за международна търговия, а днес се превръщат в място за пазаруване и забавление. Накрая ще ви качим на връх Хакодате с лифт, за да се насладите на невероятната гледка.

Ден 11 | 09.04.2025 Плаванеден между морето и небето

Хубавите неща идват в малки опаковки. Такъв е случаят и с Norwegian Spirit-малък кораб с капацитет около 2000 човека, което гарантира, че няма да намерите струпвания на хора никъде по дългия му 268 м корпус. Построен през 1998, но напълно обновен през 2022, тук ще намерите 2 основни ресторанта, 1 бюфет-ресторант, барове и лаунджове, театрална зала за представления, басейн, джакузи, казино, спа-център, магазини. Всичко това в атмосфера на спокоен лукс.

Ден 12 | 10.04.2025 Свещената планина Фуджи (от Шимизу), 08:00-17:00

В югозападната част на префектура Канагава в националния парк Фуджи-Хаконе-Изу се намира град Хаконе. Той е известен като курортна зона, пълна с естествени горещи извори и със зашеметяващата си гледка към планината Фуджи. Tук се намира езерото Ашиноко, което се е формирало преди 3000 години в резултат на вулканично изригване. Ще се разходим в езерото с лодка. Със своите 3776 метра, планината Фуджи (富士山, Фуджисан) е най-високата планина в Япония. Не е изненадващо, че почти перфектно оформеният вулкан е бил почитан като свещена планина и е имал голяма популярност сред художниците и обикновените хора през вековете. Последно изригва през 1707 г. 

Храмът Хаседа в Нара

Ден 13 | 11.04.2025 Осака и Нарапървата столица на Япония (от Вакаяма) 10:00-23:59

На 90 минути път с кола от пристанище Вакаяма се намира Нара – люлката на японските изкуства, литература и занаяти с храмове и светилища, които датират отпреди тези в Киото. Нара е дом на осем обекта на световното наследство. Ще посетим храм Тодайджи, основан през 752 г. и известен с най-голямата бронзова статуя на Буда в света. Статуята от осми век се помещава в изцяло дървена сграда, Daibutsu-den, считана за най-голямата дървена сграда в света. Разходете се из парка Нара, обикновено наричан Парк на елените. Спокойният парк обхваща 1295 акра гори и е дом на над 1000 свободно скитащи елена. Считани за пратеници на боговете в шинтоистката религия, елените на Нара са символ на града и са обявени за национален природен паметник. Продължаваме към Осака за обзорна екскурзия и свободно време по известните улици на града. Ще се разходим по Дотонбори, ще видим 40-етажния небостъргач Умеда.

Ден 14 | 12.04 2025 Химеджи 08:00-16:00

Замъкът в Химеджи е най-големият и най-добре запазен японски замък. Наричат го „бял чаплов замък“ заради блестящата му бяла фасада и приликата с излитаща птица. Обявен е за Национално богатство на Япония и обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Тук се намират и японските градините Кокоен. Градините са проектирани така, че да отразят най-доброто от четирите сезона на страната. Наблизо е и храмът Енгио-джи, където е заснет филма “Последният самурай”.  Той е бил основан преди повече от 1000 години на връх Шоша от Шоку, будистки свещеник, който получил духовно просветление от Монджу, богът на мъдростта и интелекта. Богът обещал, че всеки, който се изкачи на тази планина, ще бъде пречистен  телом и духом. Тъй като вярата в планината Шоша нараствала, тя се прославила и като важен център за обучение на свещеници. Изживейте Дзен чрез медитация и преписване на сутри в  планината Шошасан. 

Ден 15 | 13.04 2025 Нагоя, 10:00-18:00

Нагоя е не само град със самурайска история, но и с производствена индустрия. Тук се намират корпорация Toyota и фабрика за луксозен японски порцелан Норитаке, като и двете носят модернизация в този регион. Нека посетим Мемориалния музей на индустрията и технологиите на Тойота.  Тук ще научите историята на Toyota и духа на бащата и сина на изобретението. В шоурума има много движещи се машини и автомобили. Любезните оператори и инженери ще направят вашето посещение по-ползотворно и запомнящо се. Наблизо се намира  градината Норитаке, разположена до сградите на фабриката за известаната първокласна керамика Норитаке. Фабриката е основана през 1904 година и тук ще видим как някои от най-добрите художници на керамика в света демонстрират процеса на производството. Комплексът се състои от сгради сред които музей, магазин, кафене и луксозен ресторант и е много приятен за лека разходка.

Ден 16 | 14.04.2025 ЙокохамаТокио, акостира в 07:30.

Нашият круиз приключва в Йокохама. Тъй като от Токио до Киото ще се движим с Шинкансен, големите ви куфари ще бъдат трансферирани отделно директно до Киото. Но сега да се върнем към Токио.

Какъв по-добър начин да започнем пребиваването си в японската столица, от това да преведем ума в “дзен” състояние, чрез разходка в автентична японска градина?  Тук може да започнете деня си с чаша матча, съзерцавайки разцъфналия нежен цвят на сакурата. След това ще се прехвърлим в Акихабара-глобален център на културата “отаку”, за да разберем какво е “аниме” и “манга”. Най-големият квартал за електроника в света , Акихабара е и мястото от където ще си купим сувенири. След модерните аспекти на Токио е време да обърнем внимание и на историческото минало на града. Отправяме се към Асакуса за посещение на най-старият храм в Токио-Сенсоджи, известен със 700-килограмовият  си фенер. 

Ден 17 | 15.04.2025 Токио. Нощувка в хотел.

В днешния ден ще посетим най-голямото светилище в Токио – Мейджи. Разположен в гориста местност, светилището Мейджи е красиво зелено пространство за бягство от съседния район Шибуя. Известно като най-натовареното кръстовище в света, Шибуя оправдава репутацията си, след като слънцето залезе. Приблизително 2500 пешеходци преминават през това кръстовище при всяка смяна на светофара.

Преди да се присъедините към морето от хора, спрете до статуята на Хачико, японско куче Акита, станало известно с лоялността си към своя стопанин.

Вашият хотел се намира в Гинза. Това е най-известният луксозен район за пазаруване, хранене и развлечения в Токио, включващ множество универсални магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в центъра на областта струва над десет милиона йени, което го прави един от най-скъпите райони за недвижими имоти в Япония и в света.

Ден 18 | 16.04.2025 ТокиоКиото

Оставаме в Токио до около обяд, когато ще хванем високоскоростен влак  Шинкансен за Киото. Имперска столица на Япония повече от хиляда години, Киото е културното и артистично сърце на нацията. Известно със своите будистки храмове, шинтоистки светилища, красиви градини и исторически безценни сгради.
След като се настаним в хотела в Киото ще имаме възможност за лека разходка в Гион. Гион-Изворът на културата на гейшите и кабуки театъра. Гион е идеалното място за разглеждане на Киото от друга епоха. Известен като развлекателния квартал на града с пленителните си гейши, които в Киото се наричат гейко. Гион е пълен с красиви, непретенциозни градски къщи,  чайни и ресторанти, храмове и светилища. Възможност за спектакъл, посветен на традиционни японски изкуства като икебана и др.

Ден 19 | 17.04.2025 Киото

Първата ни спирка тук ще е великолепния дзен будистки храм Кинкакуджи, по-известен с името си Златният Павилион. Първоначално вила на третия шогун, днес Кинкауджи е сред най-известните и снимани храмове с градини в Япония. 

Храмът Фушими Инари е важен шинтоистки храм в южната част на Киото, посветен на бога на ориза-Инари. Той е известен с хилядите си порти от червени тории, които се простират по мрежа от пътеки зад основните му сгради (Мемоарите на една Гейша). Пътеките водят в гора на свещената планина Инари, която се извисява на 233 метра и принадлежи към светилището. Смята се, че лисиците са пратеници на Инари, заради което тук има много статуи на лисици. Храмът Фушими Инари има древен произход, предшестващ преместването на столицата в Киото през 794 г.

Ден 20 | 18.04.2025 Киотолетище Кансай (Осака)

Днес ще се разхождаме в квартала Хигашияма и ще се насладим на панормана гледка към Киото от храма, разположен на хълма. Ще имаме време за чаена церемония, преди да се отправим към летището за вечерен полет до Истанбул в 21:55. Каца в 05:00 на следващия ден.

Ден 21 | 19.04.2025 ИстанбулСофия

Каца в 05:00. Прекачване в 07:15 и каза в София в 08:30 сутринта.

Круиз “Япония с Киото и Южна Корея" - във вишнев цвят

Цени на човек на база двойно настаняване за целия пакет: 9560 лева.

Цената включва

 • Самолетни билети София-Сеул и Осака-София с включен багаж 1 бр. ръчен багаж до 8 кг, с размери 55х40х23см; 1бр. лична вещ с размери 40x30x15см; Чекиран багаж до 40кг (всеки брой с максимално тегло до 32кг);
 • 2 нощувки със закуска в хотел в Сеул, 3/4*
 • 12 нощувки на круизен кораб Norwegian Spirit на база пълен пансион (всички хранения) във вътрешна двойна каюта; ползване на басейни, джакузи, фитнес; достъп до шоу-програми на кораба;
 • 2 нощувки в хотел в Токио,  4* със закуска;
  2 нощувки в хотел в Киото, 4* без закуска;
 • Трансфери летище-хотел-пристанище-влак до Киото трансфер от Киото до летище;
 • Тур мениджър при поне 10 записани;
 • Застраховка – помощ при пътуване в чужбина с покритие 10000 евро на човек от Евроинс.

Цената не включва

 • Такса обслужване към круизната компания: 20 USD на ден на човек-заплаща се на кораба.
 • Екскурзиите по маршрута : екскурзиите са по желание и ще се осъществат при поне 10 записани. Осъществяват се от лицензирани екскурзоводи на български език или с превод от водача. Екскурзиите в програмата са примерни и могат да претърпят промени. Заплащат се предварително, около 2 месеца преди заминаване;
 • Доплащане Медицинска застраховка за лица над 65 г.;
 • Препоръчителна застраховка Отмяна на пътуване. Агенцията работи с ЗК Евроинс;
 • Пакет Free at sea за алкохолни и безалкохолни напитки на кораба и интернет 249 евро на човек;
 • електронно разрешение за влизане в Южна Корея K-ETA: 9 USD и евентуално съдействие за издаване от агенцията 30 лева на човек.

Япония и Южна Корея | Медицински изисквания и визов режим

Не се изискват задължителни ваксини за тези дестинации.

Визов режим: за това пътуване не е необходима виза. Необходимо е да имате валиден международен паспорт. За Южна Корея е необходимо електронно разрешение за влизане в страната K-ETA. Може да го направите сами на сайт: www.k-eta.go.kr.

Агенцията предлага съдействие срещу допълнително заплащане от 30 лева на човек. Цена на електронното разрешение –  9 USD.

Програмата е подходяща за лица с намалена подвижност, освен при някои екскурзии, които ще бъдат изрично упоменати.

Япония и Южна Корея | Условия за провеждане и резервация

Няма изискуем минимум туристи за провеждане на програмата.

Туроператорът изпраща тур-мениджър при поне 10 записани.

За записване е необходимо да се свържете с нас на телефон 08777 60420 или на info@taratours.bg, за потвърждаване на цените и наличностите.

Платим депозит при сключване на договора: 3000 лева на човек; доплащане: 15 ноември 2024.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността, с цел оптимизация на програмата.

Тара Турс е лицензиран туроператор със сключена застраховка Отговорност на Туроператор към ЗК Евроинс.

Call Now Button